MASSAGES,
AROMATHERAPIE,
GEZICHT

Wellnance

Ik ben Nancy van den Brand. Jaren geleden heb ik bij een drogisterij gewerkt en daar mijn drogistendiploma gehaald. Toen is de interesse begonnen voor innerlijke en uiterlijke verzorging van het lichaam. Daarna ben ik me gaan specialiseren in verschillende soorten massages, aromatherapie, natuurlijke huidverzorging en huidverbetering, Bach bloesems en voedingssupplementen. In mijn vakgebied kan ik al deze specialismen goed combineren in behandelingen en adviezen. Als allround masseuze, gediplomeerd aromatherapeute en schoonheidsspecialiste sta ik klaar voor u bij Van Top Tot Teen om u van totaal verzorgde gezichts- en lichaamsbehandelingen te voorzien.

Massage en Reuma

Reuma kan veel spierstijfheid en pijnlijke gewrichten veroorzaken.
Massage kan helpen de pijn te verlichten en de spieren te ontspannen.
Doordat massage de doorbloeding verbeterd kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden en zullen de spieren beter zuurstof op kunnen nemen.

Door de ontspanning van de massage kan het de pijn verlichten en de bewegingsvrijheid vergroten. Aangezien er vele vormen van reuma zijn, (dus ook veel verschillende klachten) zal deze massage dan ook op u afgestemd worden en ondersteund worden met aromatische massageolie die geschikt zijn voor uw klachten .

Ook zal er overleg zijn over de druk die tijdens de massage gegeven wordt zodat het wel een aangename en ontspannen massage blijft.

 

Fibromyalgiemassage ( ook wel Fibromassage genoemd)

Wat betekend Fibromylagie :

– Fibro = bindweefsel

– myo =spier

– algie =pijn

Dus eigenlijk is het bindweefselspierpijn

Fibromyalgie wordt ook wel wekedelen reuma genoemd en is een chronisch pijnsyndroom die voor iedereen anders is en aanvoelt .

Pijn is de grootse klacht maar ook vele andere klachten zoals: slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn,angst, stijfheid en concentratiestoornissen komen vaak voor. Wegnemen van alle pijn gaat helaas niet. Dat kan ook de traditionele geneeskunde nog niet. Maar fybromyalgie patienten  kunnen al baat hebben met een fibromyalgiemassage om de balans in het lichaam te herstellen.

Een massage die het lichaam tot rust brengt , zorgt voor een goede balans in het hele lichaam.

Effecten van Fibromassage:

– brengt lichaam en geest tot rust

– vermindert stress en pijn

– verlicht verkrampingen in de spieren

– zorgt voor betere doorbloeding waardoor afvalstoffen beter en sneller afgevoerd kunnen worden

– betere opname van zuurstof in de spieren

– zorgt voor het vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller: endorfine

 

Er zijn 2 soorten massage :

  1. Fibromassage als pijnbestrijding: 

Bij deze massage vorm is het verlichten van pijn het grootste doel.

Na het vaststellen van locatie en pijnniveau starten we met de massage.

Tijdens de massage wordt het bindweefsel tot rust gebracht en worden stramme en gespannen punten verlicht .Ook zullen er tijdens de massage lichte rek en strek oefeningen gedaan worden. Natuurlijk wordt over de druk van de massage steeds overleg gepleegd met u, zodat het wel een ontspannen en aangename massage blijft .

  1. Fibromassage ter bevordering van slaap

Bij deze massage is het belangrijkste doel ontspanning en bevorderen om in een diepere slaap te komen,zodat het lichaam zich beter kan herstellen tijdens de slaap. Het is een langzame ritmische massage.

Deze massages kunnen aanvullend en/of ondersteunend zijn, maar kunnen nooit een arts vervangen .

DVF_8953
DVF_8959
logo_masseuse