MEDISCH PEDICURE

Anja, Amy, Claudia en Symke

De voet is een gewricht dat bij mensen veel te doorstaan heeft. Met zijn tweeën moeten ze een heel mensengewicht dragen. Ze lopen wat af op een dag en moeten heel veel kunnen doorstaan.

Uw voet bestaat doorgaans uit een complexe structuur van 26 verschillende botjes die met elkaar verschillende gewrichten vormen. Door stevige bindweefselstructuren (ligamenten) worden de botstukjes bij elkaar gehouden. Deze botten en ligamenten samen bepalen het model van de voet. De spieren en pezen welke aanhechten op bepaalde botstukjes zorgen ervoor dat uw voet kan bewegen. De voet wordt vaak verdeeld in de achtervoet, de voorvoet en de tenen.

Voeten zijn voor veel mensen een beetje een vergeten gebied. Ze zitten meestal ingepakt in sokken en (te strakke) schoenen en krijgen vaak niet zo heel veel aandacht. U merkt vaak pas dat ze er zitten als u er problemen mee krijgt. Irritante en pijnlijke problemen zoals overtollige eeltvorming, likdoorns en ingroeiende nagels vormen vaak aanleiding voor een eerste bezoek aan uw medisch pedicure.

Een vakbekwame voetverzorging kan echter ook heel welkom zijn bij mensen die niet zozeer last hebben van speciale ongemakken. Het verzorgen van de eigen voeten vereist een zekere lenigheid, waar niet iedereen (meer) over beschikt. Bovendien is het voor mensen met extra kwetsbare voeten, zoals o.a. diabetici of reumapatiënten, van onschatbare waarde dat hun voeten regelmatig door een deskundig voetverzorger worden geïnspecteerd en verzorgd.

De medisch pedicure is hoger en breder opgeleid en kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Zij is in het bezit van o.a. het diploma diabetische- en reumatische voet. Daarnaast heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van nagelregulatie- en reparatie technieken, orthesiologie, en anti-druk technieken. Daarmee vergroot zij de behandelmogelijkheden van complexere voet en nagel problemen.

KRP (Kwaliteitsregister Pedicures)

Alleen pedicures met een door de branchevereniging erkend diploma kunnen zich registreren in het KRP. Een bij het KRP geregistreerde pedicure is verplicht haar accreditatiepunten te behalen d.m.v. bij- en nascholing om kennis en innovatie in het vakgebied bij te houden. Een bij het KRP geregistreerde medisch pedicure waarborgt de kwaliteit!