REFLEXOLOGIE

Simpel en Doeltreffend

Ik ben Alie Bruins, reflexzonetherapeut van praktijk Simpel en Doeltreffend
in Bergen op Zoom. Vanaf heden zal ik ook bij van top tot Teen aanwezig zijn op dinsdag middagen.

Als reflexzonetherapeut help ik mensen met pijnklachten door letterlijk hun voeten in handen te nemen en via een reflexzonebehandeling de pijn als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.


Wat is Reflexzonetherapie?
De reflexzonetherapie geeft inzicht in de lichamelijke en de geestelijke gezondheid. Door de voeten of de handen op de drukpunten te masseren kan dit resulteren in een verbetering van de gezondheid.

Het gehele lichaam is terug te vinden op de voeten en de handen. Deze weerspiegeling noemt men ook wel de reflexzones. De reflexzones van de organen/skelet/spieren liggen zowel op de onderkant als bovenkant van de voet of hand. Een reflexbehandeling bestaat uit het systematisch aftasten van alle reflexzones.


De belangrijkste voordelen van reflexzonetherapie zijn:

 • helpt het lichaam met het terugvinden van zijn eigen evenwicht
  – klachten verdwijnen
 • versterking van het immuunsysteem
  – verbeterd de weerstand
 • ontspanning voor zowel lichaam als geest
  – verminderd stress
 • onderhoud van het gehele lichaam
  – algehele gezondheid verbeterd


De behandelingen

De reflexzonetherapie behandeling neemt ongeveer een uur in beslag. De eerste keer kan iets uitlopen daar er een intakeformulier ingevuld moet worden.

Aansluitend wordt een intakebehandeling op de voeten gedaan. Naar aanleiding van de bevindingen wordt samen met u een behandelplan doorgenomen.


Verwijsbrief nodig?
U heeft geen verwijsbrief nodig van uw (huis)arts. U wordt wel geadviseerd om contact met uw huisarts op te nemen betreffende uw klachten voordat u aan de behandeling begint. Een reflexzonetherapeut stelt geen medische diagnose!


Aanvulling en ondersteuning
De behandeling door een reflexzonetherapeut kan als ondersteuning goed gevolgd worden naast regulier voorgeschreven medicijnen en/of therapie├źn.

Het vervangt nooit de reguliere behandeling.


Vergoeding
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aanvullende polisvoorwaarden. Kijk hiervoor uw polis na.

DVF_8982
DVF_9009
voetreflexologe